2011. március 29., kedd

Vámpírhét

Általában az országokban sokszor van vámpírkorszak, ilyenkor könyvek, filmek és egyebek jelennek meg. Vagyis én így gondolom. Hisz ott van pl.: Stephenie Meyer, aki az Alkonyat könyvsorozatával és annak filmesített változataival ismerkedhettünk meg. Egyedül csak az öcsém és a nővérem az, aki látta vagy olvasta a műveit. Én még nem. Nem tudom miért pedig a vámpírfilmek és könyvek sokszor vonzzanak engem. Ezért sem tudom pontosan, hogy mi történt bennük, hisz bevallom őszintén egy részt sem láttam, egy könyvet sem olvastam. De tudom mi az és hogy sokan megőrülnek érte. Hisz mégiscsak egy remek sztori, jó színészek és egy jó téma felelevenítése az, amit kapunk tőle. Ugyanakkor a Vámpírnaplóért megőrülök!!! Már alig várom, hogy folytassák a sorozatot, mert nagyon kíváncsi vagyok rá. Kedvencem benne Damon!!! Húúúúú!!! Wao!!! Micsoda pasi!!! Imádom a rosszkisfiúkat!!!:P Ezért a boszorkányhét után jön a vámpírhét!!! Bele is vágok, hogy itt is meglegyen néhány dolog, ami fontos lehet.:) Ami egy biztos, hogy a vámpír szót meghalljuk kik jutnak mindjárt eszünkbe róluk??? Hát persze, hogy a pasik!!!:D Ki más, ha nem a pasik!!! A vámpírnők mellékesek ebben a sztoriban.:) Ugyanakkor mégis ott vannak, hisz ők is vannak.
A vámpírok egyfajta vonzalmat képviselnek, ha lehet így fogalmazni, hisz meglehetősen nagy a befolyásuk a nőkre, a filmiparra, a könyvírásra és így tovább. A vámpír szó és maga ami benne fellelhető nagyon különös és ugyanúgy, mint a boszorkányság a mai napig érdekfeszítő jelenség. Szinte beleivódott a világunkba. Ezért is szerepel minden kultúrában. Több száz éve annak, hogy kutatnak a vámpírok eredete után, ugyanakkor orvosilag és a tudomány által is egyre inkább kibontakoztatták. A vér. A vámpírok sok esetben állati vagy emberi vért fogyasztanak. Lássuk pl.: Interjú a Vámpírral című filmet, melyben Tom Cruise alias Lestat az emberi vért imádja és isteníti, elfogadta magát már az első naptól kezdve, hogy nem ember, hanem annál több. Egyetlen esetben kellett csak állati vért innia, amikor Claudia megtréfálta kissé és végül egy mocsárba került, ahonnan csak így tudott kiszabadulni, újra életre kelni és bosszút állni, ami megint csak balul sült el. Brad Pitt alias Lewis, aki meg inkább az állati vért itta mivel nem akart élő embereknek fájdalmat okozni főleg nem halált. Kivéve Claudia, aki épp a pestis járvány idején találkozott vele. Lewis megharapta, de Lestat volt az, aki a vérét adta, hogy vámpír lehessen.
A vámpírfilmekben megfigyelhető, hogy ki miként reagál arra, ha egy vámpír által maga is vámpírrá lesz. Ahogy az is miként fogadja el ezt az oldalt, hisz éjjel él, nappal alszik, vért iszik és így tovább. Amiben még egyeznek, hogy a legtöbb esetben egy karó vagy egy kis napfény megmelengeti a szívüket és meghalnak. Ami igazán kár, hisz mégiscsak halhatatlanokká lettek kinyilvánítva. És miszerint maga a szó, hogy halhatatlan nem mást tükröz, mint a halál nélküli életet egy kissé érdekes, hogy mindig van egy kiskapu, amelyen át mégis halandókká válhatnak. Persze csak, ami a halálukat illeti arra az időre. De általában itt is különbözni szoktak, hisz a Vámpírnaplókban pl.: volt egy rész, ahol Stefan épp Elena kérdéseire felel miszerint a karó nem igazán árt a vámpíroknak kivéve akkor, ha a szívet éri. Valami ilyesmi volt benne. És a napfény nem hat rájuk, persze mivel ott van az a bizonyos gyűrű az ujjaikon. De ott van még pl.: Odaát, ahol az egyik részben a holtak vére által legyengítik a vámpírokat és ezáltal könnyebb megölni őket. Ugyanez a szisztéma zajlott le az Interjú a Vámpírral című filmben, de ott a gyerekek testében lévő vér ópiumot tartalmazott ezáltal Lestat könnyű prédává vált Claudia számára. Brutálisak néha. De azért van még egy hasonlóság a Vámpírnaplóknál, hisz a Penge című filmben Penge is tud nappal közlekedni ezért is hívják Fénybenjárónak. De minden eszköz nélkül.
Hát akkor induljon a hét a vámpírokkal!!! Remélem lesz olyan jó, mint a boszorkányhét vagy még jobb!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése